Videncenter om ejendomshandel

Flyt i tide, og flyt mens I er to

Bentes Claudis mand Jan døde pludselig for 9 år siden. De var på Tenerife med børn og børnebørn for at fejre Jans 70 års fødselsdag, da hans hjerte stoppede for altid kl. 3 om natten. Det bliver slutningen på et langt og godt ægteskab og startskuddet til en langsommelig rejse væk fra parrets fælles hjem gennem 42 år. Selv om det er længe siden, at Jan døde, er det svært ikke at blive berørt, når Bente kigger tænksomt frem for sig, og tilføjer ”Jeg har altid sagt, at man skal huske at flytte i tide- og mens I er to. Vi nåede ikke at flytte fra huset sammen, men jeg er flyttet i tide”, siger hun med et glimt i øjet.

Og Bente Claudi ved, hvad hun taler om. Hun har været engageret i Ældresagens arbejde i mere end 30 år, indledningsvis som kasserer og senest som næstformand. Hun har været byrådsmedlem i Hillerød kommune og haft ældres vilkår som en af sine hjertesager, og så er hun blandt de oprindelige initiativtagere til Christianshave byggeriet i Hillerød, som hun selv flyttede til i oktober 2017.

 

Drømmen om det rigtige sted

”Det var svært at flytte fra vores fælles hjem på Skovleddet. Det var vores første og eneste hus. Begge mine 2 børn har trådt deres barnesko der. Jeg havde dejlige naboer og masser af gode minder derfra. Men jeg vidste jo godt, at jeg skulle se mig om efter noget andet – et sted, hvor jeg kunne bo resten af mit liv, så jeg sørgede for at blive skrevet op til lejligheder vel 10 forskellige steder”.

Planen var, at Bente og Jan allerede skulle været flyttet fra Skovledet for 11 år siden til en af de 62 lejligheder, der ligger i Christianshave byggeriet i Hillerød. Forud lå års arbejde med at finde det rigtige sted til et byggeri, der kunne rumme flere familier og generationer og derved skabe gode rammer for mennesker i alle aldre. Christianshave blev med sine 62 lejligheder en drøm, der gik i opfyldelse. Men få dage inden den første betaling skulle falde, blev det klart for Bente, at Jan slet ikke var klar til at flytte. Så de blev på Skovleddet.

 

Kaffeaftalen, der gjorde udslaget

Det blev en kop kaffe hos en veninde, der bor i Christianshave, der gjorde udslaget. En ven kom forbi, da de to veninder drak kaffe og fortalte, at der var en lejlighed til salg med udsigt til et grønt område.  Bente gik ikke for alvor i flyttetanker, men da hun så lejligheden, var hun ikke længere i tvivl. Få dage senere havde hun skrevet under og stod med et hus, hun skulle have solgt og ryddet op i, og en ny lejlighed i centrum at flytte ind til.

”Jeg er helt klart privilegeret. Jeg kunne jo slå til med det samme og købe lejligheden før mit hus var solgt”. Men huset skulle sælges og helst med det samme, så Bente gik ned til den lokale ejendomsmægler Jacob Nissen, og bad ham om at tage sig af det hele.

 

Jeg kom afsted i tiden

Bente smiler og kigger sig omkring i lejlighed. ”Det bedste ved at være flyttet er, at jeg kom afsted i tide. Jeg er kommet ned i centrum og fået en god lejlighed med en dejlig stor altan. Jeg kan gå rundt til al ting nu, og jeg er tæt på det hele- også offentlig trafik - og så har jeg fået en masse nye gode naboer - og tilmed beholdt de gamle fra Skovledet.

”Den dag jeg flyttede ned i lejligheden, var der et stort kaos. Jeg havde 100 flyttekasser. Men da jeg stod ude på altanen om aftenen, tænkte jeg ”YES”, her bor jeg resten af mit liv”.

 

Bloggen om Bente Claudi er den første i rækken af flere om at flytte, fordi ens familiesituation ændrer sig.