Videncenter om ejendomshandel

Hvad koster det at sælge sin bolig?

Hvad koster det at sælge min bolig?!” Dette er vel nok det oftest stillede spørgsmål, når en kunde skal have sat sin lejlighed eller sit hus til salg og ønsker en salgsvurdering af os.

De færreste ejendomsmæglere er glade for at svare direkte på dette. De skal som regel både regne og undersøge mange ting, før de kan svare.

I denne video og artikel giver vi dig konkrete eksempler på, hvad det typisk vil koste at sælge henholdsvis en villa og en lejlighed.

Og vi kan allerede nu afsløre, at det koster mellem kr. 70-120.000 at sælge sin villa og mellem 60- 110.000 af sælge sin lejlighed.

Men hvorfor koster det sådan? Og kan du selv gøre noget for at reducere denne salgsomkostning?

Salgsomkostningerne ved et boligsalg kan typisk opdeles i 3 hovedområder.

Salær til ejendomsmægleren for salg af din bolig

Selve salæret er den betaling ejendomsmægleren får for, at stå for alt omkring håndteringen af salget. De opgaver ejendomsmægleren udfører for det aftalte salær er bland andet:

Håndtering og rådgivning omkring dokumenter. Udarbejde salgsopstilling. Tekster, fotos, opsætning og bestilling af salgsannoncer. Lave fremvisninger og åbent hus. Lave opfølgning på kunder. Forhandle med mulige købere. Lave købstilbud og købsaftale. Stå for alt det praktiske og administrative i forhold til købernes rådgivere og bank. Og sidst men ikke mindst tage ansvaret for at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Markedsføringsomkostninger for salg af din bolig

Skal ejendommen markedsføres for at finde køberen så betaler du markedsføringsomkostninger. De kan variere en del alt efter hvilke former for markedsføring du vælger: Digital annoncering, annoncering på de sociale medier som f.eks. Facebook og trykt markedsføring i f.eks. lokale aviser og på busser.

Øvrige omkostninger for salg af din bolig

Dertil kommer de øvrige salgs omkostninger som typisk er udgifter til diverse rapporter, professionelle fotos, tegninger, videoer og tekster samt udlæg til diverse attester mv.

Priseksempler på hvad det koster at sælge din bolig

Vi vil gerne give dig nogle konkrete eksempler på, hvad det koster at sælge henholdsvis en villa og en lejlighed. Der er som sagt mange ting der spiller ind, så eksemplerne er bare vejledende

Så meget koster det at sælge din villa

Samlet koster det mellem 70.000 kr. og 120.000 kr. at sælge en gennemsnitsvilla. Omkostningerne er fordelt således:

Salgssalæret koster typisk mellem 45.000 kr. og 75.000 kr. for en gennemsnitsvilla

Markedsføringen koster mellem 15.000 kr. og 30.000 kr. afhængig af hvilke løsninger du sammen med mægleren vælger.

De øvrige salgsomkostninger og udlæg (eks. Til fotos, attester og tilstandsrapporter mv.) koster typisk mellem 10.000 kr. og 15.000 kr.

Så meget koster det at sælge sin lejlighed

Salgsomkostningerne er ofte lidt lavere ved et lejlighedssalg end i et villasalg. Samlet koster det mellem 60.000 kr. og 110.000 kr. at sælge en gennemsnitslejlighed

Salgssalæret ligger typisk på mellem 40.000 og 65.000 kr. for en gennemsnitslejlighed.

Markedsføringen koster mellem 10.000 kr. og 30.000 kr. afhængigt af hvilken løsning man sammen med mægleren vælger.

De øvrige salgsomkostninger og udlæg (eks. Til fotos, attester og tilstandsrapporter) koster mellem 10.000 kr. og 15.000 kr.

Når du også har set videoen her er målet for os, at du er klædt lidt bedre på, når du skal tale med en ejendomsmægler om et boligsalg

Få svar på andre spørgsmål om ejendomsmæglere og køb og salg af bolig

Hvilken ejendomsmægler skal jeg vælge?