Videncenter om ejendomshandel

Når sofaen bliver for lille, kan du bygge din egen!

Da Helle, Sebastian og deres to drenge på 3 og 10 år ikke længere kunne være i sofaen, gik de i gang med at bygge deres egen. Det skulle være en sofa, der både passede til familiens behov og ikke mindst til den stue, sofaen skulle stå i.

Måske kender du det, at der er kamp om pladserne i sofaen? Én vil gerne læse, en anden se TV og en tredje ligge på langs! Men for de fleste familier, kan én sofa ikke dække alles behov og så ”har vi balladen”. Sådan var det også for Helle og Sebastians familie, og da de samtidig havde et ønske om, at der skulle være plads til leg og hygge i stuen, blev løsningen en væg-til-væg sofa (4,8 m) – hvor de i dag både bygger med LEGO, ser fjernsyn og læser nyheder på én og samme gang. Sagt med andre ord, så har de skabt sig samtalekøkkenets ”samtalesofa”.

Familien gik på nettet for at finde inspirationen og endte med at designe deres sofa ud af Brick box skuffer fra Trævarefabrikernes Udsalg og hynder købt i Skumfabrikken.

Sådan kan du bygge en sofa, der passer til jeres families behov.

Det skal du bruge:

 • Brick box skuffer fra Trævarerfabrikernes Udsalg.
 • Birkekrydsfiner plader, til bund og sider.
 • Spånplader, vinklebeslag og skruer til skelet.
 • Hynder købt i Skumfabrikken.
 • Møbelstof.

 Sådan gør du:

 1. Mål grundigt op.
 1. Lav en tegning over hvor mange Brick Box moduler, der skal bruges, og hvordan de skal/kan fordeles.
 1. En tyk spånplade lægges på gulvet som base, for at udligne evt. skævheder i gulvet og for at have noget at skrue det hele fast i (hvis nu man ikke vil skrue ned i gulvbrædderne).
 1. Brick Box skuffemoduler fordeles. Modulerne er kun 45 cm dybe, så derfor byggede familien et skelet af spånplader mellem moduler og væggen, der også er 45 cm dybt. På den måde bliver sædedybden 90 cm. Hynder og ryglæn har samme længde, hvilket gør at ryglæn passer til at kunne blive sat på tværs i sofaen og det giver stor fleksibilitet, hvis man f.eks. gerne vil sidde med benene oppe.
 1. Ovenpå skuffemoduler og skelet lagde familien en krydsfinerplade, der bærer sædehynderne. Familien monterede desuden hængsler på pladen, så de kan fjerne hynder og løfte pladen og derved udnytte rummet bag ved skufferne til ekstra opbevaring.
 1. Stoffet til hynderne, fik de syet hos en hyndeskrædder.

God fornøjelse!