Videncenter om ejendomshandel

Køberkartotek – hvad er det og hvordan bruger man det?

”Hvorfor skal jeg brug ejendomsmæglernes køberkartotek og hvad får jeg ud af det?” Sådan spørger 1000-vis af kunder, der vil købe ny bolig hos en ejendomsmægler når de bliver præsenteret for muligheden.

For ejendomsmægleren, der til dagligt arbejder med bolighandel, er det logisk – så logisk, at vi som mæglere glemmer at forklare, hvad et køberkartotek egentligt er og hvilke fordele der ligger i at anvende det, når du skal købe en ny bolig.

Hvad er et køberkartotek?

Kort fortalt er et køberkartotek det kartotek hvor ejendomsmægleren holder styr på alle de kunder, der ønsker at købe en ny bolig.

Alle kunderne har aktivt bedt den pågældende mægler om at hjælpe ham eller hende med at finde den perfekte bolig. Kunden har som oftest angivet en lang række kriterier for den ønskede bolig, f.eks. ønsket beliggenhed, størrelse, antal værelser, prisniveau osv.

Her findes altså alle de ’købeklar’ kundeemner, med præcise boligønske. Søger du ny bolig er det en klar fordel at være skrvet op i et eller flere af disse køberkartoteker.

Hvorfor? Det skal du høre mere om nu.

Hvorfor skal man bruge et køberkartotek?

Først og fremmest: Ejendomsmægleren og disse købeklar kunder kender allerede hinanden ganske. Som oftest starter mægleren her, når han får en ny bolig til salg. Dels fordi mægleren ved, at der er købeklar kunder og dels fordi, at det  som oftest er helt gratis at anvende et køberkartotek.

Du, som er interesseret i en ny bolig, får altså lov til at høre om de nye boliger før de sættes til salg på nettet. På denne måde undgår du at kommer i konkurrence med 1000-vis af andre interesserede, der ser boligen på nettet.

Hver femte bolig kommer ikke til salg på nettet

Desværre tænker mange købere lidt misforstået at ”vi følger jo markedet og ser alle nye boliger, der kommer på nettet”. Derfor mener de ikke, at de har brug for at få en hjælpende hånd fra ejendomsmæglernes køberkartoteker.

Den tanke er jo også korrekt, hvis altså alle boliger kom online. Men det gør de ikke.

10% og i nogle områder endda helt op til 20% af alle boliger sælges nemlig til de udvalgte købere, der benytter sig af ejendomsmæglernes køberkartoteker. Dvs.,disse boliger kommer aldrig på nettet men sælges via køberkartoteker.

På den måde kan du risikere at gå glip af op mod hver femte af alle udbudte boliger, hvis du nøjes med at følge de sager, der når nettet.

Måske det lige netop var din drømmebolig, der var blandt de ejendomme der kun blev markedsført via et køberkartotek. Og ja, det er ærligt nok ikke de dårligste sager, der sælges her.

Hvilke former for køberkartotek findes der?

De fleste boligsøgende der benytter et køberkartotek, lander i en form for søgeagent, der er at finde på diverse mægleres hjemmesider eller på søgeportalerne boliga.dk eller boligsiden.dk

De er gode til at ramme bredt, da de sjældent er personlige og søgekriterierne er ret statiske og faste.

Ønsker man at ramme noget mere specifikt, og måske har nogle mere konkrete søgekriterier, kan den personlige mæglerkontakt ofte være mere effektiv. En dygtig mægler, der kender sit område og sine kunde, kan være guld værd for en køber.

Når du også har set videoen her, er målet for os, at du er klædt lidt bedre på, når du skal tale med en ejendomsmægler om at finde din drømmebolig.

 

Få svar på andre spørgsmål om ejendomsmæglere eller køb og salg af bolig

Når du også har set videoen her er målet for os, at du er klædt lidt bedre på, når du skal tale med en ejendomsmægler om et boligsalg. Få flere svar om ejendomshandel her:

Hvad koster det at sælge sin bolig?

Hvordan vurderer banken hvad jeg må købe bolig for?

Hvad koster det hvis min bolig ikke sælges?

Hvordan beregnes et salær til ejendomsmægleren?

Ejendomsmægler - hvilken skal jeg vælge?

Markedsføring af din bolig - hvorfor og hvordan?