Videncenter om ejendomshandel

Skriv IKKE under på formidlingsaftalen! (…før du har stillet disse 5 spørgsmål til din ejendomsmægler)

Hvad er en formidlingsaftale?

Først skal vi lige have styr på, hvad en formidlingsaftale egenligt er: Før en ejendomsmægler vil sælge din bolig, vil han eller hun typisk bede dig underskrive en formidlingsaftale.

Formidlingsaftalen skal danne grundlag for den aftale I indgår med ejendomsmægleren om bl.a. den periode, som ejendomsmægleren har din boligen til salg, den aftaltee markedsføring af boligen, de aftalte salgsomkostninger inkl. det aftalte salær, som du skal betale ejendomsmægleren, når og hvis salget af din bolig lykkedes.

Du kan typisk kun lave en formidliingsaftale med een ejendomsmægler ad gangen. Det er sjældent at to ejenomsmæglere vil acceptere at have den samme bolig til salg. Du'gifter' dig altså for en periode med en mægler og er derfor meget afhængig af, at du har valgt den rigtige ejendomsmægler til salget af din bolig.

Hvad er problemet?!

Hånden på hjertet, så er alle os ejendomsmæglere nok fyldte med god energi, når du møder os på en salgsvurdering af din bolig. Vi er oftest enormt positive, meget udadvendte - ser alle muligheder i både din bolig og på markedet. Vi har oftest også en mulig køber i baglommen og næsten alt er muligt. Og vi kan jo alle sammen godt lide at møde glade og positive mennesker, der er fyldte med god energi, ikke?!

Men det er nu, at du skal tage en stor beslutning om, hvem du tror på vil hjælpe dig bedst til at sælge din bolig. I den forbindelse er det utrolig let at lade sig lokke af den ejenomsmægler, der sætter den højeste vurderingspris på din bolig eller tilbyder de laveste omkostninger for boligsalget.

Men er det virkelig også den bedste ejendomsmægler for dig?

Formidlingsaftalens 5 vigtige spørgsmål til din ejendomsmæglerne (...og husk at lytte GODT til svarene der kommer!) 

Vi har samlet de 5 spørgsmål, som vi som ejendomsmæglere synes 'kilder' mest, når en kunderne vil undersøge om det er os de skal indgå en formidliingsaftale med. Spørgsmålene siger nemlig alt om hvor effektive og dygtige vi reelt er, for svarerne rummer tal og facts på vores dygtighed til at sælge boliger:

  • Hvilke boligsalg har ejendomsmægleren erfaring med fra dit område/din type bolig?
  • Hvor stor procentdel af de kommissioner, som mæglerfirmaet tager til salg, sælger de? *)
  • Hvor meget afslag giver ejendomsmæglerfirmaet i gennemsnit ?*)
  • Hvor hurtigt sælger ejendomsmæglerfirmaet i snit deres sager? *)
  • Hvilke konkrete tiltag/strategier vil mægleren igangsætte på dit boligsalg? Og er udgifterne hertil alle med i det salgsbudget, som du har fået?

Formidlingsaftalens 3 vigtigste tjek-punkter:

Efter ejendomsmægleren har svaret på de 5 spørgsmål nævnt ovenfor, skal du selv undersøge disse 3 vigtige spørgsmål, før du så endeligt beslutter dig for at skrive under på formidlingsaftalen.

Andre gode råd, før du skriver under på formidlingsaftalen

Husk at alt spiller ind, når du skal se hvem der er bedst for dig og hvem du skal indgå formidlignsaftale med.

Et eksempel herpå kunne være: Giver den på salæret billigste mægler eks. i snit 3% større afslag på sine udbudspriser end en anden og måske dyrere mægler, svarer det jo til hele 30.000 kr. alene på en bolig til 1.000.000 kr.

Hvem er så billigst? Og hvad er så bedst for dig som sælger?

Sælger den ene mægler i snit sine boliger 40 dage langsommere end den hurtigste mægler, kan det jo eks. betyde, at din drømmebolig er solgt til en anden.

Derfor er det utrolig vigtigt at huske, at stille de 5 spørgsmål til de ejendomsmæglere du får en salgsvurdering af. Og i samme moment skal du huske, at billigst ikke altid bedst når det drejer som et boligsalg.

Når du læst denne artikel og måske også set videoen, så håber vi at du er klædt lidt bedre på, når du skal tale med en ejendomsmægler om at sælge din bolig.

Få svar på andre spørgsmål om ejendomsmæglere og køb og salg af bolig

Skriv IKKE under på formidlingsaftalen... (før du har stillet din ejendomsmægler disse 5 spørgsmål

Hvad koster det at sælge sin bolig?

Hvad koster det hvis min bolig ikke sælges?

Hvordan beregnes et salær til ejendomsmægleren?

Markedsføring af din bolig - hvorfor og hvordan?

Køberrådgivning - hvem rådgiver dig, når du har fundet drømmeboligen?

HJÆLP! Mit boligsalg svigter... Klik og få forklaringer, tips og gode råd.

Ejendomsmægler – hvilken skal jeg vælge?

Køberkartotek – hvad er det og hvordan bruger man det?

Sådan vurderer banken, hvad du må købe bolig for.