Videncenter om ejendomshandel

HJÆLP! Mit boligsalg svigter… Klik og få forklaringer, tips og gode råd.

5 typiske forklaringer til, at dit boligsalg svigter

I denne artikel og video giver vi dig gode råd og tips til, hvad du selv kan gøre, hvis du havner i den lidt ubehagelige situation, at din bolig ikke bliver solgt, selvom du har sat den til salg hos den ejendomsmægler, som du sikkert med med møje og besvær har valgt til opgaven. (Du kan, ved at klikke i linket til denne udførlige guide, lære hvordan du vælger ejendomsmægler).

Men først vil vi forklare hvad de bagvedliggende forklaringer på det svigtende salg kan skyldes. Dette kan nemlig forbedre din egen evne til selv at gøre noget ved problemet.

Når du har besluttet dig for at sætte din bolig til salg, laver du en formidlingsaftale med den ejendomsmægler du har valgt. (Du kan, ved at klikke i linket til denne udførlige guide, lære hvordan du vælger ejendomsmægler.) Oftest vil et salgsforløb gå godt og målet om et salg bliver nået.  Men indimellem går det desværre ikke helt som forventet.

  1. Prisen er for høj i forhold til hvad køberne i markedet vil give for boligen
  2. Boligen præsenterer sig ikke optimalt i købers øjne. Er boligen fyldt lidt for meget så rummene eks. virker små? Er der ikke ryddet godt nok op, er førstehåndsindtrykket måske ikke helt god?  Har boligen en dårlig tilstandsrapport og er karakteren på energimærket dårlig?
  3. Der er fravalgt en effektiv markedsføring af boligen
  4. Mægler indsatsen er for passiv og eks. afholdes der ikke vigtige statusmøder undervejs
  5. Det lykkedes ikke at få lavet en dygtig nok forhandling mellem mulige købere og sælger, eller at forhandlingerne ender med at hver part sidder i sit eget hjørne

Gode råd og tips, hvis din bolig ikke bliver solgt...

Undervejs i et salgsforløb bør en dygtig ejendomsmægler løbende invitere dig til statusmøder. Her bør strategien gennemgås og justeres – i samarbejde med dig. Det kan være nogle valgte tiltag ikke virker, og dermed bør justeres.

Nogle kunder ser desværre ikke altid værdien i disse møder. Ofte er det fordi at de helst ikke vil drøfte for eksempel prisen. Nogen mæglere ser heller ikke altid værdien af disse møder og det er måske den faglige stolthed der rammer dem. Har vi været med til at sætte en for høj pris? Eller valgt en for dårlig markedsføring?

Ønsker man at nå det mål man har sat, nemlig et salg af en bolig, er det utrolig vigtigt at justere aktiviteterne og tiltagene løbende.

Når du læst denne artikel og måske også har set videoen, er målet for os, at du er klædt lidt bedre på, når du skal tale med en ejendomsmægler om at sælge din bolig.

Få svar på andre spørgsmål om ejendomsmæglere og køb og salg af bolig

Skriv IKKE under på formidlingsaftalen... (før du har stillet din ejendomsmægler disse 5 spørgsmål

Hvad koster det at sælge sin bolig?

Hvad koster det hvis min bolig ikke sælges?

Hvordan beregnes et salær til ejendomsmægleren?

Markedsføring af din bolig - hvorfor og hvordan?

Køberrådgivning - hvem rådgiver dig, når du har fundet drømmeboligen?

HJÆLP! Mit boligsalg svigter... Klik og få forklaringer, tips og gode råd.

Ejendomsmægler – hvilken skal jeg vælge?

Køberkartotek – hvad er det og hvordan bruger man det?

Sådan vurderer banken, hvad du må købe bolig for.