Videncenter om ejendomshandel

Sådan undgår du salgsomkostninger, hvis din bolig IKKE bliver solgt!

Vi bliver ofte spurgt til, hvad det koster, hvis boligen mod forventning IKKE bliver solgt inden for den aftale, som vi har indgået med en kunde.

Generelt bør du altid vælge en ejendomsmægler, som du har stor tillid til, når du skal vælge mægler. Vælg en, der kender dit lokalområde og som har gode erfaring med din type bolig. Klik i linket til  denne udførlige guide, der grundigt og præcist beskriver hvordan du vælger den helt rigtige ejendomsmægler

Ejendomsmæglerens erfaring med lokalområdet og erfaring med boligtypen som dit hjem repræsenterer, betyder ofte hurtigere og bedre salg, hvilket jo har betydning for din indtjening på boligsalget.

Spørg din mægler hvad det koster FØR du skriver under

Når du mødes med mæglerne, så husk ikke kun at spørge mæglerne hvad det koster, at sælge din bolig, men også hvad det evt. koster dig, hvis de ikke sælger den.

Alt hvad ejendomsmægleren tilbyder dig af løsninger og priser, skal fremgå af den formidlingsaftale, som der laves mellem jer. Her skal det også fremgå hvilke udgifter du evt. skal betale, hvis et salg ikke lykkedes.

Tjek selv mæglerens salgsrate

Mange ejendomsmæglere bruger gerne frasen ”mod forventning ikke sælges”.  På boligsiden.dk under ”find mægler” kan du se hvor høj eller lav salgsprocent, som de enkelte mæglere, som du taler med, har. Jo højere salgsprocent, jo flere af de boliger de tager til salg, sælger de.

Solgt eller gratis

Enkelte mæglere arbejder med en løsning, hvor du skal betale alle udgifter inkl. markedsføringen hvis du ikke får solgt. Det kan hurtigt blive både 20.000, 30.000 og endda 40.000 kr. Det er er mange penge for de fleste - særligt hvis man ikke er nået målet om et salg.

Andre mæglere arbejder med en form for ”solgt eller gratis” hvor de dækker de fleste udgifter, hvis det ikke lykkedes at sælge dit hjem.

Når du også har set videoen her er målet for os, at du er klædt lidt bedre på, når du skal tale med en ejendomsmægler om et boligsalg.

Få svar på andre spørgsmål om ejendomsmæglere og  køb og salg af bolig

Skriv IKKE under på formidlingsaftalen... (før du har stillet din ejendomsmægler disse 5 spørgsmål

Hvad koster det at sælge sin bolig?

Hvad koster det hvis min bolig ikke sælges?

Hvordan beregnes et salær til ejendomsmægleren?

Markedsføring af din bolig - hvorfor og hvordan?

Køberrådgivning - hvem rådgiver dig, når du har fundet drømmeboligen?

HJÆLP! Mit boligsalg svigter... Klik og få forklaringer, tips og gode råd.

Ejendomsmægler – hvilken skal jeg vælge?

Køberkartotek – hvad er det og hvordan bruger man det?

Sådan vurderer banken, hvad du må købe bolig for.